Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ - Επιχειρησιακή Αξιολόγηση Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού

το πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και μετεξέλιξης της Εθνικής Φρουράς, διεξήχθη επιχειρησιακή αξιολόγηση Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, από 07 – 09 Ιουνίου 2017.

    Κατά την αξιολόγηση εκτελέστηκαν ασκήσεις μικρού κλιμακίου και εξετάστηκαν ενέργειες που αφορούν στις διαδικασίες οργανώσεως μάχης, σχεδίασης και εκτέλεσης επιχειρήσεων.
   
Η τελική φάση της αξιολόγησης, περιελάμβανε άσκηση στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού, με βάση σενάριο το οποίο απαιτούσε την εκδήλωση ανάλογων ενεργειών και έδινε τη δυνατότητα στους αξιολογητές να βαθμολογήσουν τον τρόπο αντίδρασης και υλοποίησης της αντίστοιχης ενέργειας.
   
Κατά την άσκηση, εκτελέστηκαν βολές πυροβολικού, όλμων 120 χιλιοστών, κατευθυνομένων αντιαρματικών πυραύλων MILAN, βολές αρμάτων και πυροβόλων τεθωρακισμένων οχημάτων και λοιπών βαρέων όπλων πεζικού. Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης ΕΕ/Π ΜΙ-35 της Διοίκησης Αεροπορίας σε ρόλο υποστήριξης.

    Όλες οι δραστηριότητες εκτελέστηκαν με απόλυτη ακρίβεια και ευστοχία πυρών, γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ηθικού του προσωπικού της Ταξιαρχίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις φάσεις της αξιολόγησης συμμετείχαν έφεδροι και εθνοφύλακες των Μονάδων της Ταξιαρχίας.

    Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό της Ταξιαρχίας για την επιτυχή διεξαγωγή της αξιολόγησης και ευχαρίστησε τους Εφέδρους και τους Εθνοφύλακες για τη συνεχή παρουσία τους και συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των Μονάδων τους.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.