Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Κατεχόμενα: Διαγράφουν το ποινικό μητρώο σε εποίκους



«Άφεση αμαρτιών» σε εποίκους που έχουν βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, προκειμένου αυτοί να αποκτήσουν «ιθαγένεια» του ψευδοκράτους, προνοεί πρόταση νόμου που κατατέθηκε στην τ/κ βουλή και δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα των κατεχομένων.

Το κρίσιμο αυτό ζήτημα έφερε στην επιφάνεια η τ/κ εφημερίδα «Χαβαντίς», που σε άρθρο της με τίτλο «Ένα επικίνδυνο βήμα», επισημαίνει ότι τον συγκεκριμένο νόμο εισηγήθηκε στη «Βουλή» ο ανεξάρτητος βουλευτής Mentes Gunduz. Ο Gunduz φαίνεται να υποστήριξε πως η διαγραφή του ποινικού μητρώου, ανεξαρτήτως της φύσης του εγκλήματος, θα διευκόλυνε τους αλλοδαπούς που έχουν άδειες εργασίας, δηλαδή τους εποίκους, να αποκτήσουν μόνιμη διαμονή ή άδεια να αρχίσουν μια επιχείρηση.

Ο υπό ψήφιση νόμος, σύμφωνα με τη Χαβαντίς, δεν συμπεριλαμβάνει όσους έχουν καταδικαστεί σε βαριές ποινές.

Ορισμένα κόμματα της τ/κ αντιπολίτευσης και διάφορες ΜΚΟ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, διαμαρτύρονται έντονα για το αυξημένο ποσοστό χορήγησης ιθαγένειας της «ΤΔΒΚ» και υποστηρίζουν ότι μια τέτοια εξέλιξη, θα συνέβαλλε στην περαιτέρω αύξηση του πληθυσμού στα κατεχόμενα.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.