Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Όταν ο Ερντογάν δεν ξέρει τι λέει... για την Τουρκική Βάση στο ΚΑΤΑΡ.

Ο Ερντογάν προσπαθώντας δείξει ότι κάνει κάνει κουμάντο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως νέος καραγκιόζης. Και εξηγούμαι...

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας με μια fast track διαδικασία την Τετάρτη θα αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία ώστε να επιτραπεί η ανάπτυξη περισσοτέρων στρατευμάτων στην στρατιωτική βάση στο Κατάρ. Αυτή είναι η είδηση που όλοι διαβάσαμε σήμερα ή αν δεν την διαβάσατε την βλέπετε πρώτα εδώ. Η ανάπτυξη περισσοτέρων στρατευμάτων είναι της τάξης των 2.000 ατόμων, σε μια βάση που χωρά με τα βίας 3.000, δλδ 5.000 όλοι μαζί, τώρα που θα στεγαστούν άγνωστο, ίσως σε τσαντίρια.

Ο Ερντογάν δεν λέει ότι η Τουρκική βάση στην Ντόχα ΔΕΝ θα έχει διοικητή Τούρκο αλλά θα μοιράζεται την Διοίκηση με Καταριανό ΔΚΤΗ που αυτός θα είναι ο πραγματικός ΔΚΤΗΣ της Βάσης! Ο Τούρκος δκτης θα είναι ή Στρατηγός ή χαμηλότερου βαθμού και Υποδκτης θα είναι Ταξίαρχος Τούρκος. Δεν λέει ότι μέσα σε αυτούς θα έχει εκπαιδευτές σε πρώτη φάση 25 με 30 και σε δεύτερη φάση περισσότερους. Δεν αναφέρει για τους μη μάχιμους πόσοι θα είναι αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αριθμός θα είναι πολύ μεγάλος και δεν μας λέει ο ονειροπαρμένος Ερντογάν για το πότε θα είναι έτοιμη η βάση αφού αυτή την στιγμή δεν μπορεί καν να καλύψει τους 500 με 600 που είχε ζητήσει το 2016 η Τουρκία, άρα ο αριθμός των 5.000 που θέλει ο Έρντογάν μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί.

Ο Στρατός του ΚΑΤΑΡ για να έχετε μια εικόνα το 2016 αριθμούσε 11.800 προσωπικό. Χωρίς Αεροπορία... και με Ναυτικό με παράκτια σκάφη.  Η πρώτη άσκηση ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΑΤΑΡ έγινε το 2015 με 94 άτομα προσωπικό που είχαν φτάσει και είχαν εγκατασταθεί στην Ντόχα.

Η κατασκευή της βάσης άρχισε δειλά δειλά το 2014 με την υπογραφή της συμφωνίας από Καταριανούς.  H ολοκλήρωση της υπολογίζεται για το τέταρτο τρίμηνο του 2018!

Ήδη από το 2015 η Τουρκία έχει στείλει στο ΚΑΤΑΡ χαμηλόβαθμους αξιωματικούς(περίπου 50 με 100 αναφέρουν πηγές) για να μάθουν Αραβικά.

Στο ΚΑΤΑΡ υπάρχει ήδη η μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ στην περιοχή με 10.000 προσωπικό. Και είναι το κέντρο επιχειρήσεων όλης της Μέσης Ανατολής.

Στο Abu Dhabi των ΗΑΕ διατηρεί βάση η Γαλλική Δημοκρατία και από εξαπολύει επιθέσεις κατά του Ισλαμικού κράτους. 
Βάση στην περιοχή διατηρεί και η Βρετανία.

Η επιστροφή των Τούρκων στην περιοχή θα είναι η πρώτη μετά το 1550 όταν οι Οθωμανοί αναμετρήθηκαν με τους Πορτογάλους για το ποιος θα κυριαρχήσει στην περιοχή του Ινδικού με το αποτέλεσμα να είναι γνωστό, ήττα και πανωλεθρία για τους αχόρταγους Οθωμανούς.

Συνοψίζοντας, ο Τούρκος Πρόεδρος πάλι πετά μαλακίες... όπως κάνει πάντα, η ψυχοπάθεια του έχει φτάσει σε σημεία που δεν συγκρατείτε πλέον και κάποιος πρέπει να τον μαζέψει. Η εγωπάθεια του βαράει ταβάνι και ο ασταθής ψυχισμός του τον καθιστά επικίνδυνο ακόμα για τον οδηγό του! Τα δε μικρά παιδιά κρατήστε τα μακρυά του, μπορεί να καρυδώσει κανένα.

Καλή η βάση του ΚΑΤΑΡ αλλά δεν θα καταφέρει να σταματήσει τους Κύκλωπες στην περιοχή... να χάμε και εμείς μια στην περιοχή ε; Αίγυπτο... λέω εγώ τώρα! Ιδέες ρίχνω....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.