Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Τρία γεγονότα που επηρέασαν την Ελλάδα και την Κύπρο σαν σήμερα..



1953: Η Ελισάβετ στέφεται βασίλισσα της Βρετανίας. Αντιδράσεις στην Κύπρο.

Η βασίλισσα Ελισσάβετ είχε την νομική ισχύ και την ευκαιρία να δώσει «χάρη» στον 17χρονο Ευαγόρα Παλλικαρίδη. Δεν το έκανε και ο ανήλικος αγωνιστής οδηγήθηκε στην κρεμάλα.... όπως το ίδιο θα μπορούσε να πράξει και γι άλλους αγωνιστές της ΕΟΚΑ.

Λίγα χρόνια μετά τη στέψη της σημερινής βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ (1953) οι γονείς των νέων παλικαριών της ΕΟΚΑ, την επισκέφθηκαν και της ζήτησαν να δώσει χάρη ώστε να μην εκτελεστούν οι αγνωνιστές της ΕΟΚΑ στην αγχόνη.
Όμως η βασίλισσα της Αγγλίας ΔΕΝ έδωσε χάρη. Ούτε επέτρεψε να δοθούν τα νεκρά σώματα των παιδιών στους γονείς τους για να γίνει η ταφή τους σε κοιμητήριο και πλέον παραμένουν στα γνωστά σήμερα ως «Φυλακισμένα Μνήματα».



1964: Ο Γιάσερ Αραφάτ ιδρύει στην Ιερουσαλήμ την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (P.L.O.)

Η σύνδεση PLO με το ΠΑΣΟΚ βασανίζει μέχρι και σήμερα τους ιστορικούς,  όπως άγνωστα παραμένουν τα μαύρα κεφάλαια που διακινήθηκαν από Ελλάδα&Κύπρο προς την Παλαιστίνη και αντίστροφα για ξέπλυμα και χρηματοδότηση της οργάνωσης(PLO).


1985: Ο Ανδρέας Παπανδρέου κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τις ελληνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 45,8%, η Νέα Δημοκρατία 40,8% και το ΚΚΕ 9,8%.

Η νίκη που οδήγησε την χώρα σε νέα μονοπάτια αλλά και στην αρχή του πελατειακού κράτους. Με την ΝΔ να συνεχίζει το μπόλιασμα μιας σάπιας και τρισάθλιας εποχής που μας οδήγησε στα σημερινά μνημόνια. Έγιναν και καλά αλλά τα κακά υπερτερούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.