Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Για λόγους ασφαλείας δεν θα δοθούν στην δημοσιότητα εικόνες από την άσκηση ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ στο Τρόοδος!

Δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση η Κυπριακή Δημοκρατία να δώσει στην δημοσιότητα εικόνες ή έστω να προβεί σε κάποια περιγραφή της άσκησης που εκτέλεσαν Κυπριακές και Ισραηλινές δυνάμεις στο Τρόοδος.  Ανάλογη άσκηση είχε γίνει και τον Μάρτη όταν το Ισραήλ συμμετείχε και πάλι σε τριήμερη άσκηση με την Κύπρο, στη διάρκεια της οποίας η ΙΑΦ (Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία) τέσταρε τα συστήματα αεράμυνας της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης στο ΡΙΚ αναφέρθηκε στις Κυπρο-ισραηλινές δραστηριότητες τονίζοντας ότι κάποια γίνονται και λέγονται και κάποια γίνονται και δεν λέγονται.. Όλες οι ασκήσεις με το ΙΣΡΑΗΛ έχουν σκοπό στην επιχειρησιακή αναβάθμιση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ αλλά και την στενότερη συνεργασία των δυο κρατών.

Το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε την αντίθεσή του στην άσκηση: «δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας» και «δεν έχει σχέση με την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά χρησιμοποιείται το έδαφος του Τροόδους, γιατί έχει ομοιότητες με την τοπογραφία και το κλίμα του νοτίου Λιβάνου και της νότιας Συρίας. Σημειώνεται, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα εντείνεται η κινητικότητα του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τις γειτονικές του χώρες».

Συνεχίζοντας την επίθεση του το ΑΚΕΛ τονίζει πως «η καλλιέργεια ιδεολογημάτων για τη δημιουργία ενός αντιτουρκικού τόξου μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ και άλλων χωρών μπορεί να ηχεί ωραία στα αυτιά του εθνικιστικού ακροατηρίου, εντούτοις όπως αποδείχθηκε επανειλημμένα, ούτε το Ισραήλ ούτε άλλη χώρα πρόκειται να συγκρουστεί με την Τουρκία για το χατίρι της Κύπρου»., ενώ κάλεσε την Κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις.

Οι Ισραηλινοί κομάντο φιλοξενήθηκαν στο ΚΕΝ Πάφου και Μοίρες με Black Hawk ελικοπτέρα μεταστάθμευσαν στην Κύπρο. Με την άσκηση ασχολήθηκαν και όλα τα ΜΜΕ του Ισραήλ χωρίς ωστόσο κανένα από αυτά να δώσει στην δημοσιότητα εικόνες από την άσκηση.

Η περιοχή όπου διεξήχθη η άσκηση ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.