Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Κατέληξε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε από ανατροπή τρακτέρ στο Ζευγολατιό



Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια από τον θάνατο του 33χρονου Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη. Ο Δόκιμος Αξιωματικός κατέληξε σήμερα στις 07:40 το πρώι, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στο οποίο νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου 2017, λόγω σοβαρού τραυματισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στις 13 Ιουλίου, στην πυρκαγιά σε δύσβατο ορεινό σημείο και ρεματιά στον Ζευγολατιό Κορινθίας. Λόγω αδυναμίας προσέγγισης των πυροσβεστικών οχημάτων, επιστρατεύτηκε ένα τρακτέρ με ρυμούλκα και ανέβηκαν πίσω στην ρυμούλκα 5 πυροσβέστες για να μπορέσουν να προσεγγίσουν το σημείο και να ενισχύσουν τους συναδέλφους του στο πεζοπόρο τμήμα.

Κάποια στιγμή όμως η ρυμούλκα δεν πάτησε καλά, ανατράπηκε και αυτή και το τρακτέρ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν ουσιαστικά τρεις από τους πέντε πυροσβέστες αφού ο τέταρτος διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τίποτα και ο αγρότης που τους μετέφερε στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν οι πυροσβέστες επιβιβάστηκαν στην καρότσα του τρακτέρ με δική τους πρωτοβουλία ή δέχτηκαν εντολή από ανώτερό τους και από ποιον, ενώ η ΕΔΕ που διατάχθηκε να διενεργηθεί βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.