Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Γιάννης Αντετοκούνμπο - Για μια χούφτα δολάρια...

Και ξαφνικά υπόθεση Αντετοκούνμπο... δεν συνηθίζω να γράφω για αθλητικά γεγονότα αλλά εδώ αξίζει να δώσουμε όλοι την προσοχή μας γιατί τα συμπεράσματα βγαίνουν από μόνα τους και όσοι τον πίστεψαν άρχισαν να εκτίθενται και να μένουν ξεκρέμαστοι.

Παλαιότερα είχα γράψει για την παλικαριά του και για το ότι επέλεξε την χώρα μας ώστε να την τιμήσει για τις ελάχιστες ευκαιρίες που του έδωσε το Ελληνικό μπάσκετ. Σήκωσε την σημαία μας κατά την διάρκεια της επιλογής του στα Αμερικανικά ντραφτ και με τα καλοκαιρινά event που διοργανώνει προσπαθούσε να κρατήσει τους δεσμούς του με την χώρα μας. Αλλά όπως σας έχω γράψει κατά καιρούς, το χρήμα πλέον είναι οδηγός στην ζωή των ανθρώπων, τους αλλάζει, τους μεταμορφώνει προς το χειρότερο. Αλλάς ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά..

Ο Αντετοκούμπο ξαφνικά πριν το τουρνουά Μπάσκετ της Πάτρας δηλώνει ότι έχει πρόβλημα στο γόνατο, ξαφνικά παίζει με το Μαυροβούνιο αλλά λίγο αργότερα δεν παίζει στο ματς με την Σερβία γιατί δηλώνει ξανά ενοχλήσεις. Και με το που τελειώνουν τα τουρνουά της Εθνικής και είμαστε κοντά στο Ευρωμπάσκετ, φεύγει για υποχρεώσεις στην Κίνα, διαφημιστικού περιεχομένου και βγάζει μια ανακοίνωση ότι δεν θα μπορέσει να συμμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ λόγο ενοχλήσεων στο γόνατο. Τις οποίες ενοχλήσεις οι γιατροί της Εθνικής δεν τις συμμερίζονται ούτε στο ελάχιστο, λέγοντας πως ο παίκτης έκανε μαγνητική και αυτή δεν έδειξε απολύτως τίποτα! Από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων έβγαινε το συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και ο παίκτης θα είναι στην αποστολή.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο παίκτης σε εφημερίδα Κυριακάτικη έδωσε συνέντευξη και είπε ότι θα πάει στο ευρωμπάσκετ, μερικές ημέρες πριν!!! Μεταφέρω τα λεγόμενα του «θα πολεμήσουμε για μια σημαία για μια χώρα»!!!

Και εδώ τα ερωτηματικά αρχίζουν και γίνονται βουνό...

Γιατί οι γιατροί των Μπακς δεν ήρθαν στην Ελλάδα να τον δουν;
Γιατιί οι Έλληνες γιατροί λένε το ακριβώς αντίθετο, ότι μπορεί να παίξει χωρίς πρόβλημα, τι είναι κομπογιαννίτες; δεν νομίζω...
Γιατί δίνει συνεντεύξεις ότι μπορεί και ξαφνικά ανακαλεί αυτές τους τις δηλώσεις;
Γιατί δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την δικαιολογία της αποχώρησης του και αμέσως μετά από μια ώρα την διαγράφει;

Η δικαιολογία του Γιάννη....

"Θέλω όλοι να ενημερωθούν από μένα πως δεν θα μπορέσω να ενισχύσω την εθνική μας ομάδα στο Ευρωμπάσκετ. Όλο αυτό τον καιρό πιέζω τον εαυτό μου για να κάνω προπόνηση. Προσπαθώ να τον ξεγελάσω πως δεν πονάω πολύ και θα είμαι έτοιμος για τα παιχνίδια. Η θέλησή μου επηρέασε την κρίση μου, αλλά στο τεστ που έκανα εδώ στη Κίνα με τους Bucks ήρθε η ώρα της αλήθειας.

Απέτυχα να βγάλω με επιτυχία τις ασκήσεις στις οποίες με υπέβαλαν και ο πόνος με σταματούσε από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Πρέπει να αποδεχτώ την αλήθεια και να την αντιμετωπίσω ώριμα. Οφείλω να δουλέψω και να βελτιώσω όσο περισσότερο μπορώ, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο γόνατό μου. Πέρυσι είχα την επιλογή να "παγώσω" την συμφωνία για το νέο μου συμβόλαιο. Φέτος δεν έχω επιλογή.

Είμαι τραυματίας, οι πόνοι δεν έχουν υποχωρήσει και πρέπει να γίνω καλά. Είναι με διαφορά η μεγαλύτερη απογοήτευση που έχω νιώσει ως τώρα στη καριέρα μου. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου. Η εθνική ομάδα είναι η αγαπημένη μου ομάδα και στο μέλλον θα αποδείξω πως μαζί με τους συμπαίκτες μου μπορούμε να την πάμε ψηλά και να κάνουμε χαρούμενους όλους τους Έλληνες. Τώρα, όμως, προέχει το παρόν.

Παρακαλώ όλο το κόσμο να μη δώσει στην απουσία μου μεγαλύτερη διάσταση από την πραγματική και να επικεντρωθούμε στα παιδιά που θα παλέψουν στο Ευρωμπάσκετ για μια επιτυχία που μας λείπει χρόνια. Την ιστορία την γράφουν πάντα οι παρόντες κι εγώ με μεγάλη στεναχώρια πρέπει να αποδεχτώ και να ανακοινώσω πως θα είμαι απών. Γιάννης Αντετοκούνμπο"




















Τι φοβήθηκε ο Γιάννης και διέγραψε την ανάρτηση; δεν συνεννοήθηκαν με κάποιον;, δεν του τα παν σωστά;

Δυστυχώς οι απαντήσεις είναι λιγοστές.. και όσο και να θέλουμε να τον δικαιολογήσουμε, ο κόσμος οι ρεπόρτερ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δικαιολογία που να στέκει και να του δίνει το άλλοθι που τόσο θέλει ώστε να μην πάει μαζί με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ.

Ο Γιάννης είναι ένα παιδί που ξεκίνησε από το απόλυτο τίποτα... έπαιξε μπάσκετ σε μια χώρα που στο παρατρίχα του έδωσε την Ελληνική ταυτότητα.. έπαιξε σε μια χώρα που οι μεγάλοι του μπάσκετ δεν του έδωσαν σημασία και ξαφνικά βρέθηκε στον λαμπερό-αστραφτερό χώρο του ΝΒΑ. Από το απόλυτο τίποτα της Ελληνικής σκληρής πραγματικότητας στο απόλυτο άστρο που λέγετε ΝΒΑ. Ο Γιάννης υπογράφει ηγεμονικό συμβόλαιο 4 ετών με απολαβές 100 εκατομμυρίων δολαρίων, οι Μπας αμέσως έχουν στα χέρια τους μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ επένδυση, ένα μικρό χρυσωρυχείο που ακόμα είναι στα πρώτα στρώματα χρυσού και δεν έχει ανακαλυφτεί το μεγαλείο του. Ο Γιάννης είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, μια τεράστια επένδυση για κάθε ομάδα, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι τον χειραγωγούν πολύ εύκολα. Όλα όπως δείχνουν ήταν συμφωνημένα από την αρχή, οι Αμερικανοί δεν έχουν σε υπόληψη την διοργάνωση, την θεωρούν ως ένα μεγάλο εσωτερικό τουρνουά της Ευρώπης και σε καμία περίπτωση δεν το συγκρίνουν με το Παγκόσμιο και του Ολυμπιακούς Αγώνες. Γι αυτούς είναι μια μικρού βεληνεκούς διοργάνωση και σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζαν τον παίκτης τους, την ΤΕΡΑΣΤΙΑ επένδυση των 100 εκατομμυρίων δολαρίων να ρισκάρει έστω και στο ελάχιστο την συμμετοχή του σε μια τέτοια διοργάνωση. Μην ξεχνάτε ότι στο ΝΒΑ έλειψε σε ελάχιστα παιχνίδια αφού ήταν ο παίκτης κλειδί της ομάδας του.

22 ετών και ξαφνικά λούζετε με 100 εκατομμύρια δολάρια και ο ποιο δυνατός χαρακτήρας να ήταν θα άλλαζε, δεν είναι εύκολο να πεις στον άνθρωπο που σου δίνει 100 εκατ δολάρια, άσε μεγάλε να παίξω στο Ευρωμπάσκετ και έρχομαι μετά εδώ και θα είμαι καλά! Δυστυχώς αυτός που δίνει τα λεφτά έχει και τις απαγορεύσεις του που δεν γράφονται σε κανένα συμβόλαιο αλλά είναι κάτω από το τραπέζι ή σε συμφωνίες που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο Γιάννης έπαιξε ένα πολύ κακό θέατρο και πούλησε εθνικοφροσύνη σε μια ΚΑΚΙΣΤΗ στιγμή.. όλοι τον περιμέναμε στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση και αυτός ξέχασε στα ξαφνικά όσα έλεγε και πίστευε για την Ελλάδα και την σημαία, για μια χούφτα δολάρια ή μάλλον για μια μεγάλη χούφτα δολάρια! 

Αλλά είπαμε τα λεφτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να δεις ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του διπλανού σου, του φίλου σου, του συνεργάτη σου, του συγγενή σου. Τα λεφτά δυστυχώς άλλαξαν τον Γιάννη.. και ξέχασε και τις σημαίες και τις δηλώσεις, τα ξέχασε όλα για μια χούφτα δολάρια, μια μεγάλη χούφτα δολάρια.

Κρίμα...


ΥΓ. Σας το έχω γράψει πολλές φορές.. η σημαία είναι κάτι που για να την αγαπήσεις πρέπει να μάθεις πρώτα την ιστορία της, να πας στη Δημητσάνα να δεις πως έβγαινε το καλό μπαρούτι της Επανάστασης, να πας στα Ιωάννινα, στο Καλπάκι, να βρεθείς εκεί κοντά στις Θερμοπύλες, να περάσει από το άγαλμα του Λεωνίδα, να ανέβεις στον Λευκό Πύργο και να δεις την θέα της πόλης, να πας στην Ακρόπολη και να δεις το μεγαλείο των Αθηνών, μετά να περπατήσεις στα σοκάκια της πόλης και να νιώσεις για λίγο το αρχαίο πνεύμα των φιλοσόφων της αρχαίας Αθήνας, να πας στην Κρήτη στο Μάλεμε, να περάσεις από την Αρχαία Κόρινθο, να πας στο Ναύπλιο για μια Σαββατιάτικη βόλτα. Να περπατήσεις στην Ύδρα, στις Σπέτσες, να κάνεις την βόλτα σου στον Μαραθώνα, να δεις τα οχυρά του Μεταξά, να μυρίσεις τα φρυγανολίβαδα της χώρας, να πας στον Όλυμπο μήπως κάποιος αρχαίος θεός κάνει την εμφάνιση του. Να ταλαιπωρηθείς για λίγο με τα πλοία και να πας σε ένα άγονο νησί του Αιγαίου. Να πιεις ένα καφέ στο Γαλαξίδι, να περάσεις από την Τρίπολη, την Άρτα, να κάνεις τις διακοπές σου την πανέμορφη Πάργα και να ανηφορίσεις για το Μέτσοβο το χειμώνα. Να περάσεις από το Πήλιο και να φας στα μεζεδοπωλεία του Βόλου. Να μπεις σε ένα ερημοκλήσι στην μέση του πουθενά κάπου στην Ηπειρωτική Ελλάδα και να ανάψεις ένα κερί.
Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου που έφυγε ξαφνικά στα 67 του χρόνια πριν λίγο καιρό, μαζί με την μητέρα μου, σε όλα όσα σας έγραψα πρόλαβε και με πήγε και μια και δυο και τρεις φορές και σε άλλα τόσα που αυτή την στιγμή μου διαφεύγουν, έτσι μπολιάζεις κάποιον με την Εθνική ταυτότητα, με την αγνή αγάπη για την πατρίδα, χωρίς υπερβολές και φανατισμούς, μαθαίνοντας του την Ιστορία.

Αγαπητέ Γιάννη, μόνο με αυτό το τρόπο θα αγαπήσεις πραγματικά την πατρίδα! Ξέχασε τα λεφτά.. ή άστα για λίγο σε δεύτερη μοίρα, πρώτα βάλε μέσα στην καρδιά σου την Ιστορία της χώρας ΜΑΣ και μετά θα δεις και θα καταλάβεις ότι τέτοιες αποφάσεις σε αδικούν και μας προσβάλουν ως Έθνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.