Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Πορεία μνήμης Ισάακ – Σολωμού: Σημερινός προορισμός η Δερύνεια



Από την Πάφο ξεκίνησε το οδοιπορικό των μοτοσυκλετιστών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τους ήρωες Τάσο Iσαάκ και Σολωμό Σολωμού, με αφορμή τη συμπλήρωση των 21 χρόνων από τις δολοφονίες τους που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού.

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού αναφέρει πως οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν διήμερο οδοιπορικό κατά μήκος της νεκρής ζώνης και μονοήμερη πορεία μοτοσυκλετιστών.

Το Οδοιπορικό που ξεκίνησε χθες από την Πάφο, θα τερματίσει στο οδόφραγμα της Δερύνειας σήμερα και θα διέλθει κατά μήκος της νεκρής ζώνης από ακριτικά χωριά, τα οδοφράγματα Λιμνίτη, Αστρομερίτη, Αγίου Δομετίου, Λήδρα Πάλας και οδού Λήδρας, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, τα Φυλακισμένα Μνήματα και το οδόφραγμα Δερύνειας.

Σημειώνεται πως οι μοτοσυκλετιστές στα οδοφράγματα, θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο, ενώ θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.

Χθες, η Πορεία Μνήμης διανυχτέρευσε στην ακριτική κοινότητα του Μάμμαρι, όπου έγινε εκδήλωση μνήμης και απότισης φόρου τιμής στους ήρωες-μάρτυρες Ισαάκ και Σολωμού.

Σε ό,τι αφορά στη μονοήμερη Πορεία Μοτοσυκλετιστών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Αυγούστου, θα ξεκινήσει από διάφορα σημεία συγκέντρωσης σε όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου και θα καταλήξει στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου οι μοτοσυκλετιστές θα παραστούν στο τρισάγιο των δύο ηρώων. Με τη λήξη του τρισάγιου οι μοτοσυκλετιστές θα πορευθούν προς το οδόφραγμα Δερύνειας για απότιση φόρου τιμής και κατάθεση στεφάνου στα σημεία δολοφονίας των δύο ηρώων.
Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού τονίζει ότι κατά την παρουσία των μοτοσυκλετιστών στο κοιμητήριο Παραλιμνίου δεν υπάρχουν οποιαδήποτε συνθήματα, αφού όπως σημειώνει κομματικές ή άλλες διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στην απότιση φόρου τιμής στους ήρωες μας.

Στις εκδηλώσεις της Πορείας Μνήμης θα συμμετέχει η κόρη του αείμνηστου Τάσου Ισαάκ, Αναστασία Ισαάκ, καθώς και η αδελφή του ήρωα, Άντρη Ισαάκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.