Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

«Μεγάλος Αδελφός» στην Κύπρο από ΗΠΑ - Βρετανούς



Χρησιμοποιούν, ως φαίνεται, την Κύπρο για παρακολουθήσεις οι Αμερικανοί αξιοποιώντας τις βρετανικές βάσεις στο νησί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τους Βρετανούς εγκαθιστούν και ταυτόχρονα αναβαθμίζουν μηχανισμούς επικοινωνιών, χρησιμοποιώντας την Κύπρο ως πεδίο για παρακολουθήσεις, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στην ευρύτερη περιοχή.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αμερικανοί σε συνεννόηση με το Λονδίνο έχουν εγκαταστήσει υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής ζώνης, τα οποία καταλήγουν στις βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου. Αυτά τα υποθαλάσσια καλώδια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν σχέση με τις επικοινωνίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο βασικός στόχος διά των καλωδίων αυτών είναι ο έλεγχος της περιοχής, κυρίως της θαλάσσιας (ότι κινείται στο βυθό και την επιφάνεια) καθώς και των επικοινωνιών. Κοντολογίς, θα παρακολουθούνται και θα ελέγχονται τα πάντα, γεγονός που δημιουργεί στη χώρας μας, με πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή, έναν «Μεγάλο Αδελφό».

Το επιχείρημα που προβάλλεται από αμερικανικής πλευράς είναι πως τα υποθαλάσσια καλώδια θα καταγράφουν «σεισμούς και τσουνάμια»! Επιχείρημα που δεν ακούγεται ποσώς πειστικό ούτε στα αυτιά αυτών που το διατυπώνουν, ανέφερε καλά ενημερωμένη πηγή, που σημειώνει πως επισήμως οι Αμερικανοί δεν έχουν αναφερθεί στο σκοπό των καλωδίων.


Για την τοποθέτηση των καλωδίων, που έγινε την περίοδο Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2017, επιστρατεύθηκε ειδικό πλοίο, το CS Global Sentinel, το οποίο είχε φθάσει στην περιοχή της Κύπρου στις 6 Φεβρουαρίου 2017 από τη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη. Παρέμεινε εντός της κυπριακής ΑΟΖ μέχρι τις 27 Μαρτίου 2017.

Υποδομή και στις Βάσεις

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Κώστα Βενιζέλου, στον Φιλελεύθερο Κύπρου στο http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.