Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών βλέπει και ο ΥΠ.Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δήλωσε σε συνέντευξή του στον Real FM, για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ζάκυνθο ότι «είδαν τα ελικόπτερα ανθρώπους που προσπαθούσαν να βάλουν τη φωτιά» και στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν έχει καμία αμφιβολία ότι στη Ζάκυνθο χτύπησαν εμπρηστές, απάντησε: «Καμία αμφιβολία».

Και συμπλήρωσε: «Δηλαδή μια φωτιά άναβε, άλλη μια ξεσπούσε κάπου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, ήταν πισώπλατες μαχαιριές στους πυροσβέστες, στον μηχανισμό που προσπαθούσε να σώσει τον τόπο και το δάσος. Αυτές οι ενέργειες, που κάποιοι για λόγους συμφεροντολογικούς; Οικοπεδικά συμφέροντα; Κάποιοι θέλουν να δούνε ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση; Αυτό είναι το πιθανότερο».

Για το κατά πόσο μπορεί να υπάρχει εγκέφαλος σχεδίου εμπρησμών για τις φωτιές στη Ζάκυνθο, ο Νίκος Τόσκας απάντησε: «Το ψάχνουμε. Οι φωτιές είναι πολλές και οι περισσότερες είναι συγκεντρωμένες σε συγκεκριμένη περιοχή».

«Προσπαθούμε να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, γιατί δεν μπορεί να μας αφήσει ανεπηρέαστους και να μην προβληματιζόμαστε με τόσες πυρκαγιές. Όλο το Πυροσβεστικό Σώμα, όλος ο κρατικός μηχανισμός αυτές τις ημέρες ασχολείται με την Ζάκυνθο. Δεν νομίζω κάποιοι να μας θεωρούν τόσο αφελείς που να πιστεύουμε ότι τυχαία άναψαν αυτές οι πυρκαγιές. Κανένας δεν είναι τόσο αφελής στην χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.