Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΚΥΠΡΟΣ - Ελλαδικό C-130 μεταβαίνει στην ΚΥΠΡΟ για να μεταφέρει πεζοπόρο τμήμα 60 ανδρών.

Έτοιμη η Κύπρος να συνδράμει στην κατάσβεση πυρκαγιών.






Υπουργός Δικαιοσύνης για συνδρομή Κύπρου στις πυρκαγιές -- ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΙΓΜΑ ΚΥΠΡΟΥ

Η Κύπρος είναι έτοιμη να αποστείλει πεζοπόρα τμήματα 60 ανδρών καθώς και έξι οχήματα για αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών που κατακαίουν την Ελλάδα. Ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και η δύναμη πυρόσβεσης με τα οχήματα είναι σε αναμονή οδηγιών από την Αθήνα για αποστολή C-130 για μεταφορά τους.

Ο κ. Νικολάου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως χθες επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος είναι και πολιτικός προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στον οποίο εξέφρασε την ετοιμότητα της Λευκωσίας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

"Έχω μιλήσει με τον κ. Τόσκα και προτείναμε την αποστολή μιας πεζοπόρας δύναμης εξήντα ατόμων, αποτελούμενης από πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες και μέλη της Πολιτικής Άμυνας καθώς και επίσης μικρών οχημάτων πυρόσβεσης, η πρόταση έγινε αποδεκτή και αναμένουμε οδηγίες για τα περαιτέρω", ανέφερε.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός στο ΚΥΠΕ, ο ίδιος μίλησε με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα και του ζήτησε να συνεννοηθεί με τον ομόλογό του στην Ελλάδα για να διευκρινιστεί ακριβώς ποια βοήθεια είναι αναγκαία.

"Συμφωνήθηκε όπως η βοήθεια περιοριστεί κυρίως σε πυροσβέστες και δασοπυροσβέστες και σε περίπτωση που εξασφαλιστούν δύο C-130 , να μεταφερθεί όλη η ομάδα των εξήντα ατόμων και τα έξι οχήματα, αν όμως δεν εξασφαλιστούν δύο αεροσκάφη, τότε θα πάει η μισή δύναμη, δηλαδή 30 άτομα και τρία οχήματα", διευκρίνισε ο Υπουργός.

Ανέφερε ουσιαστικά ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναμονή πληροφόρησης από την Αθήνα για το αν έχουν εξασφαλιστεί ένα ή δύo C-130 για μεταφορά της βοήθειας από Κύπρο και για το πότε ακριβώς θα μεταφερθεί αυτή η δύναμη.

"Εμείς έχουμε δώσει οδηγίες από χθες για συγκρότηση αυτής της ομάδας των εξήντα ατόμων και των οχημάτων και είμαστε σε συνεννόηση με την Ελλάδα για τα περαιτέρω, ουσιαστικά είμαστε `stand by` " ανέφερε ο Υπουργός στο ΚΥΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.