Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Συνεχίζεται η κόλαση στην Ζάκυνθο... ανενόχλητοι ξένοι πράκτορες καίνε το νησί. Πως αλλιώς να περάσει ο αγωγός EAST-MED... στρατηγική απαίτηση του ΙΣΡΑΗΛ.


Αντιμέτωπη με 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα ήρθε η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει όμως στην Ζάκυνθο, που έχει μπει και αποδεδειγμένα πλέον στο στόχαστρο εμπρηστών το φετινό καλοκαίρι.

Η νύχτα ήταν εφιαλτική στις Μαριές όπου η φωτιά έκαψε ένα σπίτι στο δάσος ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έκαναν κλοιό γύρω από τα σπίτια του χωριού για να τα προστατέψουν με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σεγρήγορση. Η Πυροσβεστική μάλιστα ζήτησε για προληπτικούς λόγους, οι κάτοικοι να εκκενώσουν τις Μαριές και να μετακινηθούν για την δική τους ασφάλεια σε διπλανό χωριό και ως προς διευκόλυνση των μετακινήσεων των πυροσβεστικών δυνάμεων εντός της κοινότητας, όμως σχεδόν κανείς τους δεν αποχώρησε.

Ευτυχώς, η κοινότητα αν και η φωτιά έφτασε έξω από τις αυλές των πρώτων σπιτιών γλίτωσε τα χειρότερα, ενώ αυτή την ώρα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν δεν αντιμετωπίζει το ίδιο ακραίο κίνδυνο. Με το μέτωπο των Μαριών που κάποιοι φροντίζουν να ξεσπά συνεχώς από διαφορετικές κατευθύνσεις, να είναι και το πλέον επικίνδυνο και εκεί να επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες, αυτή την στιγμή, συνολικά στην Ζάκυνθο, βρίσκονται σε εξέλιξη 7 πύρινα μέτωπα και συγκεκριμένα:

- Καμπί 27/08/2017 και Ω/00:25

- Πελιλόμπι 26/08/2017 και Ω/15:00

- Σκούτα στις 26/08/2017 και Ω/14:55

- Αναφωνήτρια στις 26/08/2017 και Ω/11:00

- Καπελέτι – Άνω Βολίμες στις 26/08/2017 και Ω/11:00

- Αργάσι στις 25/08/2017 και Ω/21:19

- Αγαλάς στις 25/08/2017 και Ω/15:10

Συνολικά σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι 96 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 42 οχήματα, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 μπουλντόζες, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με 60 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 15 οχήματα. Στο νησί βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, ενώ έχει μεταβεί και ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα το προανακριτικό έργο.

Υπενθυμίζεται πως χθες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυτικά των Μαριών, ελικόπτερο εντόπισε δύο άτομα που προσπαθούσαν να βάλουν δύο νέες πυρκαγιές. Πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις ερεύνησαν την γύρω περιοχή για τον εντοπισμό τους, δίχως όμως μέχρι στιγμής να έχει προκύψει αποτέλεσμα. Από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει γίνει ωστόσο μία προσαγωγή υπόπτου. Πρόκειται για έναν Αλβανό, ο οποίος προσήχθη από την ευρύτερη περιοχή και εξετάζεται για τυχόν εμπλοκή του σε αυτούς τους εμπρησμούς, δίχως μέχρι στιγμής να του έχουν ασκηθεί κατηγορίες.

Την ίδια ώρα, παραμένει η φωτιά στην περιοχή Μολύκρειο Ναυπακτίας σε δασική έκταση, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 16 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

News24/7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.