Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Εισβολή της Τουρκίας στη Συρία - Αν ο τουρκικός στρατός επιτεθεί στο Αφρίν, να είμαστε έτοιμοι








Σάββας Καλεντερίδης  Στόχος της εισβολής στο Ιντλίμπ είναι η αποτροπή δημιουργίας του Κουρδικού Διαδρόμου, δήλωσε χθες ο Ερντογάν.

Το δημοψήφισμα των Κούρδων του ιρακινού Κουρδιστάν, που είχε ως ερώτημα την ανεξαρτησία, δημιουργεί νέα δεδομένα και κατά τα φαινόμενα και προσδοκώμενα, επιταχύνει τις εξελίξεις στο Κουρδικό και στον ανασχεδιασμό των συνόρων στην περιοχή. Με βάση τα παραπάνω και τη δυναμική των πραγμάτων, πρώτα θα αλλάξουν τα σύνορα στο Ιράκ, μετά θα δρομολογηθούν αντίστοιχες εξελίξεις στη Συρία, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν η Τουρκία και το Ιράν.

Αυτή είναι η δυναμική των πραγμάτων, η οποία πηγάζει από το ιστορικό βάθος και την πληθυσμιακή δυναμική των Κούρδων και από τη βούληση των ΗΠΑ και της Ρωσίας να είναι παρούσες στο «μοίρασμα της ενεργειακής πίτας», και όχι μόνο, στην περιοχή.
Στην περιοχή εδώ και 27 χρόνια, από την ημέρα που ο Σαντάμ εισέβαλε στο Κουβέιτ, είναι σε εξέλιξη ένας πόλεμος, ο οποίος ίσως διαρκέσει άλλο τόσο.

Διαβάστε την συνέχεια στο http://www.analystsforchange.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.