Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΚΥΠΡΟΣ - ΠτΔ: Αναβαθμίζονται η Ναυτική και η Αεροπορική Βάση

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - Σε ομιλία του στο συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών, ανέφερε ακόμα ότι η αναβάθμιση των σχέσεων και η στρατιωτική συνεργασία μέσα από διακρατικές συμφωνίες με την Γαλλία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Ρωσία και την Αμερική, δίδουν την ευκαιρία η χώρα μας, μέσα και από την υπογραφή της PESCO , να διαδραματίσει ένα άλλο ρόλο.

Αναφερόμενος στην Εθνική Φρουρά είπε ότι με αθόρυβη και ουσιαστική δουλειά που επιτελείται στον τομέα της άμυνας επιτεύχθηκε ο εκσυγχρονισμός και η μετεξέλιξη της Εθνικής Φρουράς, βάσει των διεθνών προτύπων και η προσαρμογή της στα νέα δεδομένα, προσθέτοντας ότι η πρόσληψη και αποτελεσματική ενσωμάτωση των επαγγελματιών οπλιτών κατάφερε να αναβαθμίσει την επιχειρησιακή ικανότητα του στρατού και να δώσει τη δυνατότητα ταυτόχρονα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες.



Αναφέρθηκε ακόμα στη δημιουργία του υπερσύγχρονου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στο σχεδιασμό της πρώτης φάσης του νέου μας εξοπλιστικού προγράμματος, με έμφαση στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων που παρουσιάζει ο αεροναυτικός τομέας.

Το Παγκύπριο Συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της ομοσπονδίας και είχε θέμα τη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.