Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Ο μεγάλος νικητής Νίκος Αναστασιάδης, ποιος είναι, πως άρχισε την πολιτική του καριέρα.



Η πολιτική του καριέρα ξεκινάει το 1981, όταν από την πρώτη κιόλας φορά που αποφάσισε να διεκδικήσει κοινοβουλευτική έδρα επιτυγχάνει και εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ Λεμεσού.

Από το 1981 επανεξελέγη διαδοχικά σε όλες τις αναμετρήσεις ως βουλευτής μέχρι και αυτή του 2011.

Απόλυτος άρχοντας ήταν και στο εσωκομματικό παιγνίδι ο Νίκος Αναστασιάδης, με εξαίρεση μια ήττα το 1993 από τον Αλέκο Μαρκίδη για την Αντιπροεδρία του κόμματος.

Το 1997 διεκδικεί για πρώτη φορά την προεδρία του ΔΗΣΥ και την κερδίζει έναντι του ανθυποψηφίου του Δημήτρη Συλλούρη.

Το 1999 επανεκλέγεται άνευ ανθυποψηφίου, ενώ το 2003 κερδίζει στην αντίστοιχη εσωκομματική διαδικασία τον Ιωάννη Κασουλίδη, για να παραμείνει στην προεδρία του κόμματος μέχρι και το 2013.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2012 κέρδισε και την Ελένη Θεοχάρους στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ για το χρίσμα του υποψηφίου για τις Προεδρικές Εκλογές του '13.

Τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου και πάλι με την πρώτη, ο Νίκος Αναστασιάδης εκλέγεται έναντι Σταύρου Μαλά και γίνεται ο 7ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάτι που επανέλαβε με τον ίδιο αντίπαλο στις 4ις Φεβρουαρίου του 2018.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.