Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Δυο Έλληνες, μερικοί Τούρκοι και έχει ο θεός... απίστευτη γκάφα των Ελλήνων Στρατιωτικών στον Έβρο!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, χωρίς υπερβολές, χωρίς ψεύδη και ανακρίβειες, που κυκλοφορούν αμέτρητες από την ημέρα σύλληψης-παράδοσης των Ελλήνων Στρατιωτικών στο Τουρκικό περίπολο.

Χρονικά τα γεγονότα μετά την σύλληψη τους...
Με την διαταγή προφυλάκισης τους από δικαστήριο της Αδριανούπολης τα δυο στελέχη του Ελληνικού Στρατού που συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο, εντός τουρκικού εδάφους κατά τους τουρκικούς ισχυρισμούς, θα προσαχθούν σε δίκη την Δευτέρα με κύρια κατηγορία την «είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή» και άλλες μικρότερες αλλά όχι για κατασκοπία, όπως είχαν αναφέρει αρχικά τουρκικά ΜΜΕ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται το τουρκικό δικαστήριο διέταξε την έρευνα του περιεχομένου των κινητών τηλεφώνων που είχαν μαζί τους. Σύμφωνα με άλλες πηγές την Δευτέρα 05-03 δεν θα δικαστούν αλλά θα οριστεί δικάσιμος κάτι που σημαίνει ότι οι δυο Έλληνες θα παραμείνουν προφυλακισμένοι και το θέμα θα «τραβήξει» χρονικά.


Η ενημέρωση που έδωσε το ΓΕΣ






























Το περιστατικό από μόνο του είναι αρνητικό για την Ελληνική πλευρά και δίνει τους πόντους νίκης που θα ήθελε τόσο πολύ ο Ερντογάν αυτό το δύσκολο διάστημα για εκείνον. Η αλήθεια είναι μια Ελληνικό περίπολο αιχμαλωτίστηκε από απροσεξία του από Τουρκικό, και μέχρι εκεί μπορούμε να φτάσουμε, αφού εικασίες και υπερβολές μόνο αρνητικό αντίκτυπο έχουν για την χώρα μας, Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή την στιγμή οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η Κυβέρνηση της Άγκυρας είναι με τα μάτια στραμμένα στο τι γράφουν ο Ελληνικός τύπος, θέλουν να δουν την ανησυχία μας, θέλουν να δουν τον πανικό μας ή καλύτερα το επιζητούν σφόδρα! Η Ελληνική πλευρά αυτή την στιγμή πρέπει να μείνει ψύχραιμη και να μην δώσει πόντους στον Τουρκική, ναι είναι δύσκολο όταν κρατούνται Έλληνες Στρατιωτικοί στα χέρια Τούρκων, αλλά έτσι πρέπει να ενεργήσει η Ελληνική πλευρά αν θέλει να μην κλιμακώσει την όλη υπόθεση.

Τα λάθη των Ελλήνων ΑΜΕΤΡΗΤΑ.... η ετοιμότητα των Τούρκων ΠΡΩΤΌΓΝΩΡΗ, σε μια περιοχή όπου τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί αρκετά στο παρελθόν και επιλύονται με νηφαλιότητα και από τις δυο πλευρές. Θα πρέπει όμως να αναλογιστούμε ότι η Τουρκία εβρίσκεται υπό ΑΥΣΤΗΡΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ και είναι στα χέρια ενός ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΎ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΑ!

Το αν οι δικοί μας ήταν από το Μηχανικό και μόνο περίπολο δεν έκαναν, αλλά προέβησαν σε αναγνώριση είναι ένα ενδεχόμενο όπου και οι απέναντι το γνωρίζουν... άλλωστε πολλά έχουν ειπωθεί για τους βαθμούς των δυο στελεχών, Ανθυπολοχαγός και Λοχίας είναι δυο βαθμοί που δεν ταιριάζουν σε περίπολο, όχι όμως και απίθανο θα μου επιτρέψετε να προσθέσω. Οι δυο Ελλαδίτες Στρατιωτικοί δυστυχώς κινήθηκαν με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ επιπολαιότητα και εντελώς ΠΑΙΔΙΚΑ... στην όλη υπόθεση, και δεν θα χρησιμοποιήσω βαρύτερους χαρακτηρισμούς, διότι θα σεβαστώ απόλυτα την ανησυχία των οικογενειών τους, των ανθρώπων που τους νοιάζονται και τους σκέφτονται, τους συναδέλφους τους και την ηγεσία των ΕΔ. . 

Ας περιμένουμε να δούμε σήμερα την έκβαση της υπόθεσης και ας προσευχηθούμε για την τύχη τους. Το αν πρέπει να ξηλωθούν και οι δυο... είναι μια ιστορία που θα πρέπει πολύ σοβαρά το ΓΕΣ να την σκεφτεί, το πλήγμα που δέχτηκε το γόητρο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ανεπανόρθωτο και είναι αντίστοιχο με αυτό των Ιμίων.. δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

Το ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ δεν θα μπει στην διαδικασία να αναφερθεί στα ονόματα των Ελλήνων Στρατιωτικών, αν και αυτά κανιβαλίστηκαν και από τα Τουρκικά ΜΜΕ αλλά και από τα Ελληνικά. Ας επιστρέψουν καλά στην υγεία τους και ας είναι γρήγορη η επιστροφή τους στην μητέρα πατρίδα, αυτό είναι το πρωτεύον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.