Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Eιναι θεότρελος ο Ερντογάν... Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στη Τουρκία μετά το πραξικόπημα του 2016

ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος δικαιοσύνης και ανάπτυξης (AKP) Bekir Bozdağ, δήλωσε στο Habertürk TV, πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε από το καθεστώς Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, θα παραταθεί.

Στις 20 Ιουλίου 2016, λίγες ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ανακηρύχθηκε πως η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μετά από έξι παρατάσεις και με τη τελευταία να λήγει στις 19 Απριλίου, ο Bozdağ ανακοίνωσε την έβδομη παράταση κάτι που θα παρουσιαστεί στο τουρκικό κοινοβούλιο για τη τυπική έγκριση.

Για όσους γνωρίζουν τι σημαίνει «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», πρόκειται για μια περίοδο που δίνει στον Ερντογάν σημαντικά αυξημένες εξουσίες. Η Κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει συναντήσεις και διαδηλώσεις, καθώς και τη πρόσβαση ατόμων σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους. Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν χρειάζονται εντάλματα και άδειες από τις δικαστικές αρχές για να προχωρήσουν σε αυθαίρετες συλλήψεις ανθρώπων. Νέοι νόμοι δε χρειάζεται να περάσουν από το Συνταγματικό Δικαστήριο και μπορούν να έρθουν για άμεση ψήφιση στο κοινοβούλιο. Το καθεστώς Ερντογάν έχει την απόλυτη ελευθερία να λογοκρίνει ή να απαγορεύσει τη κυκλοφορία εφημερίδων, εντύπων και βιβλίων, καθώς και τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών.

Όλα αυτά τα «δημοκρατικά» τεκταινόμενα, αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα σε μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, που ευελπιστεί να γίνει δεκτή στους κόλπους της ΕΕ…

ΠΤΗΣΗ&ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.