Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Δεν πήγε λέει ο Πρωθυπουργός στο μέτωπο της φωτιάς... λες και ο Αλέξης ξέρει να σβήνει φωτιές!

Κυριαρχεί στο twitter το hashtag  #εξαφανισμενος_πρωθυπουργος και τι να κάνει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός; να πάει και να σβήσει τι; δεν είναι δουλειά του πρωθυπουργού η κατάσβεση των πυρκαγιών. Και να σας πω και κάτι γιατί μου φαίνεται από ψυχολογία σε τέτοιες επιχειρήσεις δεν πρέπει να έχετε ιδέα... το να κατέβει ο Πρωθυπουργός στο πεδίο των πυρκαγιών σημαίνει ότι φτάσαμε στην έσχατη γραμμή ανασχέσεως και δεν έχουμε κάτι άλλο για να ανακόψουμε τον όλεθρο και αυτό δρα τελείως αντίστροφα στα ταλαιπωρημένα κορμιά των Πυροσβεστών και των εθελοντών! Τα ήδη καταπονημένα ψυχικά σώματα θα υποστούν ένα τεράστιο ΣΟΚ βλέποντας την κορυφή της Κυβερνήσεως να πιάνει μια μάνικα και να σβήνει φωτιά.. το έμψυχο δυναμικό θέλει την ηγεσία του να είναι δυνατή και να συντονίζει δεν χρειάζεται κανείς πρωθυπουργός να πάει να σβήσει φωτιές.

Υπάρχει μια ολόκληρη δομή στο σύστημα, Πολιτική προστασία, Δήμοι, Περιφέρειες, Συντονιστικά όργανα που αυτά είναι τα αρμόδια για τις πυρκαγιές και τα έκτακτα συμβάντα.

Τον Μαίο του 1998 παραδόθηκαν τα πάντα στην Πυροσβεστική, αυτό είναι γνωστό, έφυγε η αρμοδιότητα από τα Δασαρχεία και πήγε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Με τον Ν.3013/2002 Αναβαθμίστηκε η πολιτική προστασία και πήρε την ευθύνη για την πρόληψη αλλά και την καταστολή εκτάκτων αναγκών. Επίσης έχει την ευθύνη για την οργάνωση, τον συντονισμό και τον σχεδιασμό των επιχειρήσεων.

Το σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ αναφέρει τα πάντα για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την ευθύνη την έχει η Π.Π.

Σύμφωνα με τον 3511/2006 του Πυροσβεστικού Σώματος προβλέπονται με απόφαση του Αρχηγού προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας των επικίνδυνων περιοχών. Οι διατάξεις αυτές εγκρίνονται και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η Πυροσβεστική διάταξη υπαρ.4 του 87 ορίζει τις υποχρεώσεις των ιδιωτών για καθαρισμό εκτάσεων, αλλά ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι λέει αυτή η διάταξη, ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ.

Υπάρχει το ΣΕΚΥΠΣ της Πυροσβεστικής που είναι Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος που υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό και διοικείται με Ανώτερο Αξιωματικό γενικών καθηκόντων.

Υπάρχει το ΣΚΕΔ που λειτουργεί μέσα στο ΣΕΚΥΠΣ που είναι το συντονιστικό κέντρο δασοπυρόσβεσης.

Υπάρχουν τα ΣΠΕΚ τα περιφερειακά κέντρα της ΠΥ που υπάγονται στο ΣΕΚΥΠΣ

Υπάρχει το ΚΕΕΠ της Πολιτικής προστασίας που συντονίζει τις επιχειρήσεις της Πολιτικής προστασίας.

Υπάρχουν οι εθελοντικές ομάδες που συνδράμουν το έργο της ΠΥ

Υπάρχει ο ΣΠΑΠ που ήταν για την προστασία του Πεντελικού και σε αυτό υπάγονται πολλοί Δήμοι με τεράστια δυνατότητα μέσων και έμψυχου υλικού.

Τι άλλο δλδ θέλετε;

Δεν έχει καμία δουλειά να πηγαίνει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός στις φωτιές.. θα πάει μετά όταν σβήσουν και θα δει τι ακριβώς έκαναν όλοι αυτοί που σας προανέφερα.

Σας το έχω ξαναπεί... να είστε ενημερωμένοι πολίτες και να μην πέφτετε στην παγίδα των τρολ του διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.