Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ποιος είναι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Kim Jong Un;

Ο Kim Jong Un γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου ή του 1982 ή του 1983 ή του 1984, η ακριβής ημερομηνία δεν είναι γνωστή αφού το καθεστώς της Βορείου Κορέας δεν αρέσκεται στο να αποκαλύπτει ούτε και τα ποιο απλά πράγματα.

Διαδέχτηκε τον πατέρα του Kim Jong Il στην ηγεσία της χώρας μετά τον θάνατο του. Έχει ένα μεγαλύτερο αδερφό που δολοφονήθηκε πρόσφατα τονKim Jong Chul και μια μικρότερη αδερφή την Kim Yo Jong.






























Στην φωτογραφία τον βλέπετε με την μητέρα του να ζωγραφίζει, φορώντας στρατιωτική στολή με επωμίδες! Η τρέλα δεν πάει στα βουνά που λένε.. ε ακριβώς αυτό, από μικρό και από τρελό δεν θα μάθεις την αλήθεια.

Για τα νεανικά του χρόνια λίγα είναι γνωστά αφού η μυστικοπάθεια του καθεστώτος είναι παροιμιώδης. Φοίτησε όμως σε Αγγλικό σχολείο στην πόλη Gümligen κοντά στην Βέρνη της Ελβετίας, με άλλο όνομα ως Pak Un, παριστάνοντας τον γιο υπαλλήλου της Βορειοκορεατικής Πρεσβείας. Όσο ήταν στο σχολείο το δωμάτιο του κοσμούσαν αφίσες με τον Μαικλ Τζόρνταν και όπως τον περιγράφουν φίλοι του και συμμαθητές του, ήταν δεινός μπασκετμπολίστας και μάλιστα στην θέση του πλει-μεικερ. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η μεγάλη του συλλογή από παπούτσια της εταιρίας Nike.

Με την επιστροφή του στην Βόρεια Κορέα φοίτησε στην Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο Kim Il Sung μαζί με τον αδερφό του.

Με τον θάνατο του πατέρα του, ο Κιμ Jong Un ανεβαίνει τάχιστα στην κορυφή και των δυο βαθμίδων και του Στρατιωτικού σκέλους της Βορείου Κορέας αλλά και του πολιτικού, παρ όλη την πολύ μικρή εμπειρία που είχε και στα δυο. Έγινε γενικός, αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος και τεσσάρων αστέρων Στρατηγός αλλά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Στα 30 του χρόνια γίνετε ο απόλυτος ηγέτης της χώρας, καπελώνοντας τον μεγαλύτερο αδερφό του.

Για να βοηθηθεί όμως ο μικρός και άπειρος ηγέτης δίπλα του βρίσκονται ο θείος του και η θεία του μέλη του Εργατικού Κόμματος και Στρατιωτικοί, η θεία Kim Kyong Hui και ο σύζυγός της Jang Sung Taek και οι δύο 66 ετών. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο ρόλος τους ήταν ο έλεγχος του Στρατεύματος και η βοήθεια προς τον τον νέο ηγέτη να εδραιώσει τη θέση του.


Στις 12 Δεκεμβρίου 2013, ο Kim Jong Un εκτελεί  τον θείο του Jang Sung Taek. Κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της Βόρειας Κορέας μέσω στρατιωτικού πραξικοπήματος. Μετά την εκτέλεση του θείου του, υπήρξαν αναφορές ότι ο Kim Jong Un συνέχισε με την υπόλοιπη οικογένεια του θείου του.

Αλλά ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στο Ηνωμένο Βασίλειο αρνήθηκε ότι η οικογένεια του Jang Sung Taek εκτελέστηκε. Αντ 'αυτού, ο πρεσβευτής ισχυρίστηκε ότι μόνο ο Jang Sung Taek σκοτώθηκε από ομάδα πυροβολισμού μετά από δίκη.


Τα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι παντρεύτηκε την Ri Sol Ju - πρώην μαζορέτα και τραγουδίστρια, αλλά κανείς δεν ξέρει ακριβώς πότε έγινε ο γάμος. Η ημερομηνία που εικάζουν είναι στα τέλη του 2009. Πιστεύετε ότι έχει δυο κόρες με την πρώτη να έχει γεννηθεί το 2012 και την δεύτερη κάπου μέσα στο 2015.

Το 2013 γίνετε στόχος πιθανού πραξικοπήματος ή στάσης των Ανωτάτων Αξιωματικών του Βορειοκορεατικού Στρατού, λίγο πριν είχε καθαιρέσει ανώτατο 4στερο Στρατηγό. Όμως και από αυτή την κρίση βγήκε αλώβητος. 



Στις 13 Φεβρουαρίου 2017, ο αδελφός του Kim Kim Jong Nam βρέθηκε θανάσιμα δηλητηριασμένος στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Η αστυνομία της Μαλαισίας διενήργησε αυτοψία στην σωρό του νεκρού αδερφού του ενάντια στις επιθυμίες της κυβέρνησης του Κιμ και ονόμασε βορειοκορεάτη υπάλληλο και πολλούς άλλους υπηκόους ως ύποπτους, παράλληλα αναγνώρισα δύο ξένες γυναίκες που πιστεύεται ότι εργάζονται ως μισθωτοί δολοφόνοι και τον πλησίασαν όσο βρισκόταν στο αεροδρόμιο.
Η Μαλαισία κατηγόρησε και επίσημα τη βορειοκορεατική κυβέρνηση για την ενορχήστρωση της δολοφονίας.

Ο Kim Jong Un είναι αδιαμφισβήτητα ο ποιο μυστικοπαθής ηγέτης που έχει γνωρίσει η υφήλιος και δύσκολα θα μάθουμε την αλήθεια γύρω από την προσωπικότητα του, το μόνο σίγουρο είναι ότι πέραν του εμπορίου ναρκωτικών και μεταμφεταμίνης που κάνει η Βόρεια Κορέα εδώ και χρόνια, ο ηγέτης της θα συνεχίσει να διχάζει και να προκαλεί για πολλά χρόνια ακόμα τους πάντες και τα πάντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.