Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ - Δεκέμβριος: Μήνας Στρατιωτικής Οικογένειας και Αλληλεγγύης

Η Εθνική Φρουρά έχει ανακηρύξει το Δεκέμβριο ως «Μήνα Στρατιωτικής Οικογένειας και Αλληλεγγύης». 

Σκοπός της παραπάνω πρωτοβουλίας που υλοποιείται για πρώτη φορά είναι:
• Η σύσφιξη των σχέσεων του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς και των οικογενειών τους.
• Η προβολή του κοινωνικού χαρακτήρα και του ανθρωπιστικού έργου των στελεχών της Εθνικής Φρουράς για ενδυνάμωση των σχέσεων με την κοινωνία.
• Ο εμπλουτισμός των γνώσεων και η θετική επίδραση στο στρατιωτικό προσωπικό, με τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με διάφορα ιδρύματα φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
• Η υποβοήθηση του έργου φιλανθρωπικών φορέων για ενίσχυση ευπαθών οικογενειών.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί σειρά δραστηριοτήτων και δράσεων όπως φαίνονται αναλυτικά στο συνημμένο πρόγραμμα.


Μήνυμα Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς για την καθιέρωση του Θεσμού «Μήνας Στρατιωτικής Οικογένειας και Αλληλεγγύης» 

Η δύναμη του έθνους είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. Η δύναμη των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι το προσωπικό μας. Η δύναμη του προσωπικού μας προέρχεται από τις οικογένειές μας. Εμείς αναγνωρίζουμε ότι η ανιδιοτελής αφοσίωση και η δέσμευση των οικογενειών συμβάλλουν άμεσα στην ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς μας. Οι οικογένειες είναι η δύναμή μας, πίσω από τη Δύναμη. 
Η στρατιωτική οικογένεια διαβιώνει μέσα σ’ ένα πλαίσιο ειδικών συνθηκών και ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζουν το στρατιωτικό επάγγελμα, (ή λειτούργημα όπως ορθότερα αποκαλείται) και αφοσιώνεται σ’ αυτόν τον τρόπο ζωής ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στο «Στρατιώτη» από την έναρξη έως την ολοκλήρωση της θητείας ή της σταδιοδρομίας του. 

Ο θεσμός του «Μήνα Στρατιωτικής Οικογένειας και Αλληλεγγύης» είναι μία πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αναγνώριση και απόδοση τιμής στα μέλη της στρατιωτικής οικογένειας για την ιδιαίτερη και σημαντική συνεισφορά τους στη διατήρηση της ετοιμότητας και την ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων για υλοποίηση της αποστολής τους. Η μέριμνά μας για το προσωπικό και την οικογένεια είναι διαρκής και η προσπάθειά μας για την βελτίωση των συνθηκών και την ενίσχυση των δεσμών της στρατιωτικής οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα των Διοικήσεων. Ωστόσο, δεν είμαστε ούτε εκεί που θέλουμε, ούτε εκεί που θα έπρεπε. Γι’ αυτό η Εθνική Φρουρά καθιερώνει το μήνα Δεκέμβριο, ως «Μήνα Στρατιωτικής Οικογένειας και Αλληλεγγύης» και αφιερώνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην Οικογένεια και στην ανάπτυξη της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ μεταξύ μας. Οφείλουμε πολλά, αλλά είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως ένδειξη εκτίμησης της προσφοράς και έκφρασης των ειλικρινών ευχαριστιών μας προς τα στελέχη και τους οπλίτες της Δύναμης καθώς και των οικογενειών που τους στηρίζουν. 

Eπιπλέον, ο θεσμός «Μήνας Στρατιωτικής Οικογένειας και Αλληλεγγύης», είναι μια ευκαιρία για την Εθνική Φρουρά και τις κατά τόπους Στρατιωτικές Διοικήσεις να έλθουν σε επαφή με τα μέλη και τις οικογένειες των Εφέδρων και των Εθνοφυλάκων μας, οι οποίοι αποτελούν μέλη της στρατιωτικής οικογένειας, τους κοινωνικούς φορείς, τις τοπικές εκκλησιαστικές και αυτοδιοικητικές αρχές καθώς και τους λοιπούς κοινωνικούς φορείς της Δημοκρατίας. 

Ο θεσμός «Μήνας Στρατιωτικής Οικογένειας και Αλληλεγγύης», είναι επίσης ένας τρόπος ανάδειξης και προβολής του κοινωνικού προσώπου και έργου της Εθνικής Φρουράς. 

Με την ευκαιρία αυτή εύχομαι Χαρούμενα, Αλληλέγγυα και Ευτυχισμένα Χριστούγεννα καθώς και Ειρηνικό και Δημιουργικό το 2018. 



Αντγος Ηλίας Α Λεοντάρης Αρχηγός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.