Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Διπρόσωπος γίγαντας σε γυάλινα πόδια ο Ερντογάν στην Κομοτηνή. Αναγνωρίζει την πάγια Ελληνική διπλωματική ορολογία αλλά χαιρετά προκλητικά την μειονότητα!


Σε συνέχεια των αναρτήσεων για την επίσκεψη του Σουλτάνου στην Κομοτηνή δεν μπορεί να μην διαπιστώσεις ότι ο δημόσιος λόγος του είναι τις περισσότερες φορές τουλάχιστον μπερδεμένος. Και εξηγούμαι, πριν την επίσκεψη του στην Αθήνα αναφέρεται επικριτικά στην συνθήκη της Λωζάνης, αλλά κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην πρωτεύουσα της Ελληνικής Δημοκρατίας, τηρεί μετριοπαθή στάση και συμφωνεί με την Αθήνα στο θέμα της Μουσουλμανικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη! δλδ πάρτο το αυγό και κούρευτο... ναι μεν αλλά είναι έτσι όπως τα λέει η Ελληνική πλευρά. Είναι γνωστές άλλωστε στον Τούρκο πρόεδρο οι θέσεις της Ελληνικής πολιτικής στο θέμα της Θράκης, Η Μουσουλμανική μειονότητα αποτελείται από τους Πομάκους που είναι σλαβόφωνοι από καταγωγή, τους Ρομά οι οποίοι ομιλούν τις δικές τους διαλέκτους και τους τουρκογενείς οι οποίοι ομιλούν την τουρκική. Ο Ερντογάν λοιπόν φτάνοντας στο μειονοτικό σχολείο κάνει και πάλι δηλώσεις που τουλάχιστον θα πρέπει να προκαλέσουν αμηχανία όχι φυσικά σε μας στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία σίγουρα!
«εμείς την Τουρκία σεβόμαστε τα σύνορα μας και τη σημαία μας»  
«οφείλεται να συνεισφέρεστε με την οικονομική σας δραστηριότητα και το εμπόριο στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας διότι όσο ισχυρότερη είναι αυτή τόσο ισχυρότεροι θα γίνετε και εσείς» 
 «δεν θέλουμε να αφομοιωθείτε, θέλουμε όμως να ενσωματωθείτε στον κορμό της ελληνικής κοινωνίας».

Και μετά είναι να απορείς.. για ποιον δουλεύει ο Ερντογάν; για την Τουρκία ή μήπως τελικά για μας;

Επί της ουσίας, η επίσκεψη Ερντογάν πήρε αυτό που τις άξιζε, σκληρές θέσεις της Ελλάδας και όχι σε υπαναχώρηση από τις γνωστές και πάγιες θέσεις της εξωτερικής πολιτικής, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι και μόνο που αναφέρθηκε σε αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, η Ευρώπη μέσω των επίσημων διαύλων είπε ότι αυτά ο Ερντογάν να τα ξεχάσει, το ίδιο απάντησε και η Αμερικανική πλευρά. Ο Ερντογάν δεν είχε λοιπόν και μεγάλο περιθώριο για τακτικισμούς, ήδη από το ίδιο απόγευμα η ρητορική Ερντογάν ισοπεδώθηκε από την ίδια την Ε.Ε. αλλά και τις ΗΠΑ.
Το μόνο που έμενε στον Σουλτάνο ήταν να πάει στην Θράκη και να στήσει ένα σόου... αλλά ούτε και αυτό του βγήκε αφού η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ του γύρισε την πλάτη με εκκωφαντικό τρόπο. Η υποδοχή ήταν το λιγότερο αναιμική, χίλια άτομα ΑΝ ήταν, θέλετε δυο χιλιάδες; ας είναι... που δεν ήταν ούτε γι αστείο, αυτό ήταν το φοβερό και τρομερό σκηνικό που κατάφερε να στήσει το Προξενείο. Μέχρι και πούλμαν ήρθαν από την Τουρκία για να τον υποδεχτούν, με στημένο πολιτικό στρατό ήρθε στην Θράκη ο Ερντογάν, αυτή είναι η αλήθεια. Το Προξενείο απέτυχε για άλλη μια φορά και αυτό ήταν το θετικό της επισκέψεως Ερντογάν στην ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ.

Ο Ερντογάν ήρθε στην χώρα μας για έναν πολύ απλό λόγο.... γνωρίζει ότι έχει απομονωθεί από την Ε.Ε., γνωρίζει ότι με την Αίγυπτο και το Ισραήλ τα έχει σπάσει προ πολλού και ψάχνει απεγνωσμένα για προβολή, η ΕΛΛΑΔΑ μπορούσε να ήταν το πάτημα για να μεταφέρει το μήνυμα στο εσωτερικό της Τουρκίας ότι η απομόνωση και μετά το πραξικόπημα έπαυσε να ισχύει και μπορούμε ως μεγάλο έθνος να συνομιλούμε μέχρι και με τον μεγαλύτερο εχθρό μας.

Πάντως ο Ερντογάν πέραν της εσωτερικής κατανάλωσης, δεν φαίνεται να κερδίζει σε τίποτε άλλο... η Ελληνική πλευρά, έπαιξε έξυπνα, τον άφησε να εκτεθεί και μετά τον περίμενε στην γωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να βάζει ΑΥΣΤΗΡΑ όρια στις ορέξεις του Σουλτάνου.

Tα λεκτικά παιχνίδια όπως:  
«Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο, αυτοί οι τέσσερις βουλευτές πρέπει να κάνουν πολλά στη Βουλή»
Το μοναδικό που σκορπούν είναι άφθονο γέλωτα... επίσης η αναφορά του σε ομοεθνείς που βρίσκονται εδώ σήμερα μαζί του στην Κομοτηνή... αφήνει και πάλι ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη της Ελληνικής πλευράς, αφού δεν τόλμησε να το επαναλάβει και έμεινε τελικά αυστηρά στα πλαίσια που του είχε ορίσει ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Δημοκρατίας στην Αθήνα. Ίσως οι ομοεθνείς του να ήταν τα πούλμαν που ήρθαν από την Τουρκία, τα κοματόσκυλα δλδ του AKP!


Και του χρόνου με υγεία... να μας ξανάρθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.